Ingrediƫnten
- 600 gr monchou
- 150 ml slagroom
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 30 gr roomboter
- 2 tl citroen extract (dr. oetker)
- 1 el natrena vloeibare zoetstof
- 1 tl vanille extract (dr. oetker)
Bereiding
- Doe de monchou in een kom en mix het tot een gladde massa
- Doe de eieren, slagroom, 1 el natrena zoetstof en 1 tl citroen extract erbij en mix het door de monchou
- Smelt de roomboter in een pannetje. Als de roomboter is gesmolten doe je de amandelmeel erbij. Mix goed door elkaar
- Voeg bij het amandelmengsel ook 1 tl citroen extract toe en 1 tl vanille extract
- Vet een springvorm in. Maak een bodem van het amandelmengsel en druk het goed aan
- Als de amandelbodem wat 'vochtig' oogt, dan dep je met papier het vocht wat weg
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Schep het monchou mengsel in de springvorm 20cm en bak het 45 minuten in de oven
- Laat de cheesecake daarna goed afkoelen en zet het minimaal nog 4 uur in de koelkast
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per portie (1/12) |
Kcal | 424 kcal |
Eiwit | 12,1 gr |
Koolhydraten | 4,0 gr |
Vet | 38,3 gr |
Waar te bestellen?:
Amandelmeel: Link