Ingrediënten
- 500 gr optimel kwark (smaak naar keuze)
- 250 ml slagroom
- 3 gelatine blaadjes
- 175 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 30 gr ongezouten roomboter
- 10 gr smart protein
Bereiding
- Doe de amandelmeel, gesmolten roomboter, smart protein en eieren in een kom en mix tot een deeg
- Vet een springvorm van 20 cm in of bekleed deze met bakpapier en doe het deeg in de springvorm, druk het goed aan tot je een mooie bodem hebt
- Verwarm de oven voor op 180°C en doe de bodem 15 minuten in de oven
- Leg 3 gelatine blaadjes 10 minuten in een bakje water
- Mix ondertussen de kwark met de slagroom in een kom
- Verhit 5 el water in een pannetje en laat de gelatine blaadjes hierin smelten, goed doorroeren
- Mix het gelatine-water door het kwarkbeslag
- Giet het kwarkbeslag in de springvorm
- Laat de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven
* Gebaseerd op 8 taartpuntjes