Nu 40% korting op alle Body&Fit bestsellers

zondag 17 mei 2015

Asperges met een sausje


Ingrediƫnten
  • 500 gr witte asperges
  • 125 ml slagroom
  • Citroensap
  • 20 gr roomboter voor de saus
  • Provencaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 4 plakken fricandeau
Bereiding
  1. Schil het velletje van de asperges in de lengte (niet het kopje), zorg dat alle velletjes eraf zijn
  2. Als alle asperges zijn geschild snij je ca. 2 cm af van de achterkant
  3. Doe de slagroom in een steelpannetje en doe er wat provencaalse kruiden bij
  4. Als het kookt voeg je de roomboter toe en een paar druppels citroensap, het duurt ca. 15-20 minuten voordat je een mooi dik sausje hebt
  5. Kook de eieren 7 minuten
  6. Kook de asperges 15 minuten met een klontje roomboter en een beetje zout
  7. Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan of keukentang en leg ze op een droge theedoek. Let wel op dat de asperges niet breken
  8. Leg ze op een bord, leg de plakken fricandeau er op en doe de saus er overheen
  9. Halveer de eieren en leg ze er naast
Eet smakelijk!

* Het gerecht kan ook met ham worden geserveerd
* Dit recept is op basis van 2 personen

Voedingswaarde

 VoedingswaardePer portie
 Kcal 559 kcal
 Eiwit 18,77 gr
 Koolhydraten 10,7 gr
 Vet 49,91 gr