Ingrediƫnten
- 500 gr witte asperges
- 125 ml slagroom
- Citroensap
- 20 gr roomboter voor de saus
- Provencaalse kruiden
- 4 eieren
- 4 plakken fricandeau
Bereiding
- Schil het velletje van de asperges in de lengte (niet het kopje), zorg dat alle velletjes eraf zijn
- Als alle asperges zijn geschild snij je ca. 2 cm af van de achterkant
- Doe de slagroom in een steelpannetje en doe er wat provencaalse kruiden bij
- Als het kookt voeg je de roomboter toe en een paar druppels citroensap, het duurt ca. 15-20 minuten voordat je een mooi dik sausje hebt
- Kook de eieren 7 minuten
- Kook de asperges 15 minuten met een klontje roomboter en een beetje zout
- Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan of keukentang en leg ze op een droge theedoek. Let wel op dat de asperges niet breken
- Leg ze op een bord, leg de plakken fricandeau er op en doe de saus er overheen
- Halveer de eieren en leg ze er naast
Eet smakelijk!
* Het gerecht kan ook met ham worden geserveerd
* Het gerecht kan ook met ham worden geserveerd
* Dit recept is op basis van 2 personen
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per portie |
Kcal | 559 kcal |
Eiwit | 18,77 gr |
Koolhydraten | 10,7 gr |
Vet | 49,91 gr |