Nu 40% korting op alle Body&Fit bestsellers

donderdag 30 juli 2015

Patat van knolselderij met frikandellen


Ingrediƫnten per persoon
  • 160 gr knolselderij
  • 2 Mora oven frikandellen
  • Patatkruiden
  • Mayonaise naar smaak
Bereiding
  1. Snij de korst van de knolselderij eraf en snij hem in patatreepjes
  2. Kook de reepjes eerst 5 minuten in een pan, en laat ze daarna goed uitlekken op een schone theedoek
  3. Verwarm de oven voor op 200°C
  4. Doe ze daarna in een grote kom er strooi patatkruiden naar smaak er op. Goed omscheppen
  5. Doe de reepjes op een bakplaat op een vel bakpapier en verspreid het goed
  6. Bak de patatreepjes 30 minuten in de oven (of iets langer) tot ze mooi goudbruin zijn
  7. Bak daarna de frikandellen op 160°C bevroren 12 minuten en ontdooid 8 minuten
Eet smakelijk!

Voedingswaarde

 VoedingswaardePer portie
 Kcal 369 kcal
 Eiwit 20,6 gr
 Koolhydraten 18,3 gr
 Vet 22,4 gr

* De mayonaise is in deze tabel niet meegerekend