Ingrediënten 4 kipburgers
- 300 gr kipgehakt
- 1 kleine ui
- Kipkruiden naar smaak
Ingrediënten 8 broodjeshelften
- 40 gr amandelmeel
- 4 eieren
- 60 gr Philadelphia naturel
- 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
Extra ingrediënten
- 4 plakken cheddarkaas
- Handje rucola per persoon
Bereiding
- Snij de ui in stukjes en kneed het bij het kipgehakt en strooi de kipkruiden erbij
- Als je alles goed hebt gekneed dan maak je er 4 platte burgers van
- Meng het amandelmeel met de eieren, bakpoeder en de Philadelphia en mix het tot een egaal mengsel
- Doe een scheutje olijfolie in een mini koekenpannetje, doe het mengsel erin en bak het aan beide kanten mooi goudbruin. Doe dit 8 keer
- Bak ondertussen de kipburgers met een beetje olijfolie tot mooie goudbruine burgers
- Beleg de broodjes met rucola, cheddarkaas en leg de kipburgers erop
* Dit recept is op basis van 2 personen
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per broodje kipburger |
Kcal | 387 kcal |
Eiwit | 25,5 gr |
Koolhydraten | 8,7 gr |
Vet | 27,8 gr |