Ingrediënten
- 1 courgette
- 250 gr champignons
- 150 ml kookroom
- 20 gr roomboter (ongezouten)
- ½ blokje AH Bospaddenstoelen bouillon
- 300 gr biefstukreepjes
Bereiding
- Was de courgette eerst en rasp daarna lange slieren van de courgette
- Was de champignons en snij ze in blokjes
- Verwarm de kookroom tot het pruttelt. Voeg daarna het klontje boter toe en laat het halve blokje bospaddenstoelen bouillon smelten in de kookroom. Laat het ca. 15 min pruttelen tot het een dik sausje wordt.
- Voeg de champignons bij de courgette en bak ongeveer 5 minuten met een scheutje olijfolie. Giet daarna het vocht af.
- Bak als laatst de biefstukreepjes. Bak ze in een beetje roomboter op zacht vuur ongeveer in 3-4 minuten af zodat ze nog een beetje rood blijven aan de binnenkant.
- Schep dan de courgette en champignons op, biefstuk reepjes erbij en daarna het sausje
* Dit recept is op basis van 2 personen
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per portie |
Kcal | 449 kcal |
Eiwit | 39,5 gr |
Koolhydraten | 10,9 gr |
Vet | 26,5 gr |