Ingrediënten
- 250 gr Adam's Brot / Adam's Brot 2.0
- 230 ml water
- 7 gr gist (inbegrepen)
Benodigdheden
- Brood- of Cakeblik
Bereiding
- Doe het meel en gist in een kom en voeg 230 ml warm water toe. Kneed het ongeveer 2 a 3 minuten tot goed deeg
- Kook een volle waterkoker met water
- Doe het deeg in een bakblik, span er plastic folie overheen. Doe het gekookte water in de wasbak laat het brood 45-60 minuten rijzen. Voeg na een half uurtje opnieuw gekookt water toe.
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak het brood in 50 minuten gaar
Eet smakelijk!
* Uit een brood haal je ± 15 sneetjes brood
Voedingswaarde Adam's Brot
Voedingswaarde | Per sneetje 35 gr (licht) |
Kcal | 81 kcal |
Eiwit | 11,5 gr |
Koolhydraten | 0,38 gr |
Vet | 3,2 gr |
Voedingswaarde | Per sneetje 35 gr (donker) |
Kcal | 82 kcal |
Eiwit | 11,2 gr |
Koolhydraten | 0,22 gr |
Vet | 3,6 gr |
Voedingswaarde Adam's Brot 2.0
Voedingswaarde | Per sneetje 35 gr (Il mare) |
Kcal | 51 kcal |
Eiwit | 7,4 gr |
Koolhydraten | 0,46 gr |
Vet | 1,0 gr |
Voedingswaarde | Per sneetje 35 gr (Gold) |
Kcal | 52 kcal |
Eiwit | 7,6 gr |
Koolhydraten | 0,49 gr |
Vet | 1,1 gr |
Voedingswaarde | Per sneetje 35 gr (Sonnenwald) |
Kcal | 51 kcal |
Eiwit | 7,2 gr |
Koolhydraten | 0,28 gr |
Vet | 1,5 gr |