Nu 40% korting op alle Body&Fit bestsellers

zondag 27 december 2015

Pizza met bloemkoolbodem




Ingrediƫnten

Bodem:
  • Een grote bloemkool
  • 2 eieren
  • Italiaanse kruiden / Oregano
  • Peter en zout
Topping:
  • 140 gr tomatenpuree
  • 250 gr champignons
  • 50 gr geraspte kaas 30+ mild
  • 1 ui
  • 150 gr rundergehakt
  • 125 gr mozzarella
Bereiding
  1. Was de bloemkool en snij kleine stronkjes af
  2. Doe de stronkjes in de blender/keukenmachine en mix het tot 'deeg'. Als je alles hebt gemixt schep je het in een schone theedoek en knijp je al het vocht er goed uit.
  3. Rul het gehakt en snij ondertussen de champignons, mozzarella en ui
  4. Leg een vel bakpapier op de ovenschaal, en vet deze een beetje in met olie of bakspray
  5. Kneed de bloemkool met de eieren en kruiden tot een deegbal en verspreid het over het bakpapier
  6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de bodem in 20 minuten klaar
  7. Haal de bodem uit de oven. Smeer de tomatenpuree er overheen en leg het gehakt, de mozzarella en de groenten erop
  8. Verwarm de oven op 200°C
  9. Strooi als laatste de geraspte kaas op de pizza en bak de pizza 20 minuten in de oven
Eet smakelijk!

* Dit recept is op basis van 4 personen

Voedingswaarde

 Voedingswaarde Per portie
 Kcal 301 kcal
 Eiwit 24,5 gr
 Koolhydraten 11,7 gr
 Vet 16,8 gr