Ingrediƫnten
Bodem:
- Een grote bloemkool
- 2 eieren
- Italiaanse kruiden / Oregano
- Peter en zout
Topping:
- 140 gr tomatenpuree
- 250 gr champignons
- 50 gr geraspte kaas 30+ mild
- 1 ui
- 150 gr rundergehakt
- 125 gr mozzarella
Bereiding
- Was de bloemkool en snij kleine stronkjes af
- Doe de stronkjes in de blender/keukenmachine en mix het tot 'deeg'. Als je alles hebt gemixt schep je het in een schone theedoek en knijp je al het vocht er goed uit.
- Rul het gehakt en snij ondertussen de champignons, mozzarella en ui
- Leg een vel bakpapier op de ovenschaal, en vet deze een beetje in met olie of bakspray
- Kneed de bloemkool met de eieren en kruiden tot een deegbal en verspreid het over het bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de bodem in 20 minuten klaar
- Haal de bodem uit de oven. Smeer de tomatenpuree er overheen en leg het gehakt, de mozzarella en de groenten erop
- Verwarm de oven op 200°C
- Strooi als laatste de geraspte kaas op de pizza en bak de pizza 20 minuten in de oven
* Dit recept is op basis van 4 personen
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per portie |
Kcal | 301 kcal |
Eiwit | 24,5 gr |
Koolhydraten | 11,7 gr |
Vet | 16,8 gr |