- 250 gr champignons
- 30 ml slagroom
- ½ blokje bospaddenstoelenbouillon
- 2 eieren
- ½ ui
- 1 tomaat
- ½ mozzarella
Bereiding
- Was de tomaat en champignons en snij ze in stukjes. Snij ook de ui en mozzarella in stukjes
- Bak de ui en champignons tot het gaar is en giet het vocht af, roer daarna het blokje bospaddenstoelenbouillon er doorheen tot hij gesmolten is
- Verwarm de oven op 200°C
- Mix in een kom de eieren en slagroom met een beetje peper en zout naar smaak
- Roer hier de ui en champignons bij en giet het mengsel in een ingevet klein ovenschaaltje
- Leg als laatst de stukjes mozzarella en tomaat in het ovenschaaltje
- Bak de quiche ca. 40 minuten in de oven
* Dit recept is op basis van 1 persoon
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per quiche |
Kcal | 539 kcal |
Eiwit | 41,2 gr |
Koolhydraten | 10,3 gr |
Vet | 34,7 gr |