Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 50 gr Smart protein vanille
- 30 gr kokosmeel
- 50 gr griekse yoghurt (Zaanse Hoeve)
- 5 gr (wijnsteen)bakpoeder
- 2 tl kaneel
Bereiding
- Splits de eieren zodat je de eiwitten overhoud
- Zet de frituurpan aan met zonnebloemolie, of indien je geen frituur hebt een gewone pan met zonnebloemolie
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng met de hand alles tot mooi deeg
- Zodra de zonnebloemolie goed heet is, kun je beginnen. Leg heel voorzichtig zodat het niet spettert de churros één voor één in de olie voor ca. 10 seconden.
- Haal ze uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier om goed uit te lekken
- Zo herhaal je het bij iedere churro
- Dit recept is afkomstig van Wendy de Wit-Bos
* Tip: Van de overgebleven eidooiers kun je evt. Creme Brulee maken
Voedingswaarde
Voedingswaarde | Per churro |
Kcal | 33 kcal |
Eiwit | 4,3 gr |
Koolhydraten | 1,6 gr |
Vet | 0,7 gr |